Weboldal Készítés
Gyakori Kérdések

Mi az a CMS?

A CMS az angol "Content Management System", magyarul a "Tartalom kezelő rendszer" rövidítése.

A CMS olyan kész szoftver, amivel azonnal indíthatunk és kezelhetünk weboldalakat és azok tartalmát, programozói tudás nélkül. Az egyik legismertebb CMS a WordPress. Ha szeretnél egy profi weboldalt gyorsan, CMS-re építve, keress minket most.

Mi az a WordPress?

A WordPress a legismertebb és legnépszerűbb CMS. Régebben egy egyszerű blog motornak indult. Mára már a világ legnagyobb és legismertebb CMS szoftvere. Jelenleg a weboldalak 41%-a WordPress alapokon működik, így elmondható, hogy lassan minden 2. weboldal WordPress.

Ma a WordPress segítségével, szinte bármilyen weboldalt és szolgáltatást el lehet indítani. Amire ehhez szükség van az csak igazi szakértelem. Pontosan ezért ma már a WordPress-t mindenhol használják, több nagy világméretű oldal is ma már WordPress alapokon működik.

MI kiemelkedő WordPress szakértelemmel rendelkezünk, hívj minket ha kérdésed van.

Mi az a WooCommerce?

A WooCommerce a Wordpres CMS legismertebb webáruház kiegészítője. 

A WooCommerce nem egy önálló webáruház szoftver, hanem egy WordPress modul. Gyakorlatilag a WordPress weboldal funkcióit bővíti fel webáruház funkciókkal. A webáruház motorok között jelentős piaci részesedéssel bír. Nagy előnye, hogy a WordPress alapokra épül, éppen ezért könnyen kezelhető, könnyű fejleszteni és bővíteni és üzemeltetni.

Mi a Magento?

A Magento, azaz ma már a Magento 2, egy E-kereskedelmi megoldás (fejlett webáruház rendszer), kereskedelmi platform. 

Nemzetközi szinten a Magento a piacvezető webáruház motor. Alapvetően is nagy tudással rendelkezik, képes akár 100.000+ termékszámú sőt, több webáruház egyszerre történő kiszolgálására. Emellett természetesen ez is tovább bővíthető és fejleszthető modulokkal. Használata több webáruház együttes üzemeltetésekor vagy kiemelkedően nagy termék szám esetén javasolt.

Fontos megemlíteni, hogy a Magento 2, ma a PHP programozás és az e-kereskedelem csúcsa, így ez árában és üzemeltetésében is érzékelhető.  A Magento rendszerek elkészítése és üzemeltetése, mind időben, mind költségben többszöröse egy WooCommerce vagy más e-kereskedelmi szoftverre költhető összegnél.

Mik a WordPress alapvető funkciói?

A WordPress CMS alapvetően ma már egy Weboldal CMS. Az alapvető funkciók segítségével ma már egy általános blogot, vagy céges weboldalt, bemutatkozó oldalt, önéletrajzot... könnyen kiszolgál.

Alapvető funkciói a következők: Fejlett adminisztrációs felület, Felhasználó kezelés jogosultsági szintekkel, Statikus oldalak kezelése (pl. kezdő oldal, kapcsolat oldal...), blog funkció (kategorizálva és címkézve), hozzászólási rendszer, URL kezelési rendszer, tartalom export-import funkciók, megjelenítést kezelő téma/sablon - dizájn rendszer, alapvető dizájn testreszabási funkciók, menü kezelő rendszer,  funkció bővítő és átalakító modul/kiegészítő rendszer, oldal sáv és widget (mini alkalmazások) rendszer, média és csatolmány kezelő online tárhely, adatkezelés támogatása, általános beállítások lehetőség.

Mik a WooCommerce alapvető funkciói?

A WooCommerce a WordPress legismertebb e-commerce, azaz webáruház szoftvere. Mint ilyen, minden alapvető webáruház funkcióval rendelkezik. Ez úgy működik, hogy a WordPress alapvető funkcióhoz adja hozzá a webáruházat azaz a webáruházhoz szükséges funkciókat. Amikor tehát WooCommerce-ről beszélünk akkor a gyakorlatban a WordPress funkciói + a WooCommerce funkcióról van szó.

A WooCommerce webáruház a következő funkciókat adja hozzá a Wordpress-hez:
- Termékek (képek, leírás, kategorizálás, címkézés, normál és akciós ár..).
- Termék tulajdonság rendszer.
- Termék variációk, konfigurálható termékek, virtuális termékek.
- Termék értékelés.
- Vásárló kezelés, szállítási és számlázási adatokkal.
- Fizetési lehetőségek: csekk, PayPal, utánvétel.
- Szállítási rendszer (beállítások: szállítási cél, ország, zóna, díjak konfigurálhatósága)
- Megrendelés kezelő rendszer.
- Statisztikai rendszer.

A WooCommerce webáruházhoz a következő oldalak tartoznak, amik a működéshez szükségesek
- Bolt - webáruház oldal 
- Kategória (címke) gyűjtő oldal
- Termék oldal
- Kereső oldal
- Felhasználói fiók és belépés, regisztrációs oldal
- Kosár oldal
- Pénztár oldal

Magento vagy WooCommerce, melyikre van szüksgem?

A WooCommerce a WordPress legkedveltebb webáruház kiegészítője. Ma már szinte minden típusú webáruházat és funkciót meg lehet vele valósítani. Emiatt a legtöbb esetben mi a WooCommerce webáruházat javasoljuk. Előnye, hogy gyorsan elkészíthető és nagy mennyiségű prémium modullal jól bővíthető a funkcionalitása, így a készítés árazása is mértéktartó.

Vannak esetek, amikor a Mageno 2 webáruház szoftver jobban teljesít. Ez főként a nagy mennyiségű terméknél lehet érdekes, vagy akkor amikor több webáruházat kell egyszerre üzemeltetni. Amennyiben egy olyan professzionális webáruházat szeretnél ami akár a multik világában is megállja a helyét, vagy a termékek száma jócskán meghaladja az 50.000-et, vagy integrálni szeretnéd teljes körűen egy ERP-vel, akkor érdemes elgondolkodni a Magento 2 E-kereskedelmi platformon. Azt azonban érdemes tudnod, hogy a Magento 2 fejlesztése és üzemeltetése többszöröse bármely más, így akár a  WooCommerce webáruház rendszerének.

Nem vagy biztos benne, mire is van szükséged? Vedd fel velünk a kapcsolatot és mi ingyenes tanácsadás keretében segítünk neked!

Mi az, hogy Űrlap?

Fontos kicsit az űrlapról beszélni. Az űrlap a weboldalon az a felület ahol adatokat osztasz meg, küldesz be egy weboldal tulajdonosának.  A legegyszerűbb ilyen, amivel már Te is biztosan találkoztál, az a "kapcsolati űrlap", ami szinte minden weboldalon van. Ennek segítségével tudsz üzenetet küldeni általában a weboldal gazdáinak. 

Az űrlapokról azért érdemes kicsit többet tudni mert valójában sokkal nagyobb szerepük van mint gondolnád. Nem csak a kapcsolati űrlap létezik és ez fontos. Ma egy jó űrlappal vagy űrlap rendszerrel, szinte bármit meg lehet oldani. Az űrlapok nagyon hasznosak tudnak lenni. Pl. szeretnél pár terméket árulni, akkor máris a webáruházra gondolsz, pedig egy jó megrendelő űrlappal sokszor jobban és többet el lehet adni mint egy webáruházzal. 

Sok online szolgáltatás megvalósításához vagy kialakításához szintén elég egy jó űrlapot készíteni, ezekre néhány példa:  online megrendelés, online igényfelmérés, online kérdőív, online szerződés kötés, online regisztráció vagy jegyeladás....

Kérésre fejlett űrlap rendszert építünk weboldaladba, amivel szinte bármilyen igényt és problémát meg lehet oldani, ahol szükséges, hogy a weboldal látogatóival közvetlen adatkapcsolatba kerülj.

Hogyan működik a WordPress sablon/téma rendszere?

A WordPress CMS motor nem csak a weboldal tartalmának a kezelését biztosítja, hanem arra is lehetőséget add, hogy a weboldal megjelenését megváltoztasd, részben vagy egészben testre szabd. Ezt, a sblon - téma rendszerével teszi lehetővé.

A WordPress adminisztrációs felületén a Megjelenítés menüpontban lehetőséged van megjelenési sablonokat feltölteni és ki-be kapcsolni. A sablonok pedig gyökeresen megváltoztathatják a weboldalad kinézetét. A WordPress is folyamatosan ad ki alap sablonokat, de Te is könnyedén beszerezhetsz megszámlálhatatlan ingyenes és/vagy fizetős-prémium sablont. 

A sablonok között nagyon nagy különbségek lehetnek. Vannak nagyon fejlett részletesen testre szabható és számtalan akár új funkciót is biztosító sablonok, ezek általában a prémium sablonok amiket meg lehet vásárolni. Illetve vannak olcsóbb ingyenes sablonok is, sőt vannak fejlesztőknek szánt "alap" sablonok. Biztos hogy mindenki tud olyat amit használni tud.

A sablon rendszer könnyűvé teszi a weboldal készítés folyamatát, hiszen gyorsan "kész" lehet a weboldal, azonban még a legnagyobb - legjobb sablonok esetén is biztosan szükség lesz kompromisszumokra, hiszen maga a sablon lesz a webdizájn, a működés és így a lehetőségek korlátja.

Fontos azt is megemlíteni, hogy minél nagyobb és összetettebb egy sablon annál több munka is van vele.  Hiába vásárolunk egy "jó" sablont, ha utána nincs meg a tudás és a bele fektetett idő, akkor nem lesz a végeredmény sem jó.

Mitől lesz a WebDizájn (általunk készített) weboldal dizájn teljesen egyedi és nem sablon?

Mi a WebDizájn csapata a WordPress fejlesztők 90-95%-tól eltérően nem használunk semmilyen sablont. Annyira nem használjuk a sablonokat, hogy a WordPress sablon rendszerét is kikapcsoljuk. 

Nálunk minden amit weboldal készítés alatt létrehozunk, teljesen egyedi és 100%-ban a megrendelő kérésére és számára készül el így:
- Teljesen egyedi weboldal megjelenést tervezünk, minden pixelre és oldalra vonatkozóan. Emiatt a weboldal dizájn és megjelenés csak és kizárólag a megrendelőé és tökéletesen tükrözi a kérést és az igényt.

- A megtervezett webdizájnt weboldal készítésekor úgynevezett frontend fejlesztéssel egyedileg adjuk hozzá a WordPress-hez. Ezért a weboldal forráskódja is egyedi lesz ami lehetőséget ad arra, hogy sokkal jobban optimalizáljuk, kisebb és gyorsabb legyen mint a sablonokkal vagy vizuális szerkesztőkkel készült weboldalak.

- A funkciókat is egyedileg tudjuk így elkészíteni ami lehetőséget ad arra, hogy a weboldal kompromisszumok nélkül pontosan úgy jelenjen meg és működjön, ahogy a megrendelő azt szeretné. 

Pontosan ezek az okok, amiért Te is láthatod akár ezen a saját oldalunkon, akár más referencia oldalainkon, hogy weboldalaink, amiket készítünk, kiemelkednek a tömegből.

Miből áll a Jó SEO, kereső otpimalizálás?

A SEO, keresőoptimalizálás egy összetett és többrétegű folyamat.

Alapvetően két főbb rézre lehet választani. Az egyik fontos eleme az úgynevezett technikai SEO, ahol azt biztosítjuk, hogy a weboldal, szoftver forráskódja és tartalma a SEO irányelvek betartásával és minden lehetőségének a kihasználásával készüljenek el. Ez egyáltalán nem is olyan könnyű feladat, mert ma már nagyon sok mindenre kell figyelni.  Ide tartozik ma már sebesség optimalizálás is, hiszen ma már az is nagyon fontos.

A másik rész pedig maga a SEO mint munka. Maga a SEO-zás is szintén egy nagyon összetett és sokrészű folyamat. A SEO esetén sok mindent kell és lehet csinálni. Csak pár példa:
- Konkurencia és kulcsszó kutatás
- Content (tartalom) marketing és szövegírás a kutatások figyelembe vételével.
- Linképítés ...

Ne dőlj be a reklám szövegeknek a keresőkben nem adják ingyen az első helyeket! A jó helyezéshez SEO stratégia és folyamatos kitartó SEO munka no meg 100%-os technikai SEO-ra van szükség. Jelentkezz nálunk, hiszen 15 éve figyeljük és követjük a SEO változásait, a trendeket, számos partnerünk juttattuk már a Google első helyeire.

Mit jelent az, hogy a WebDizájn (általunk készített) weboldal 100% technikai SEO val adjuk át?

Weboldal készítés során mindig 100% betartjuk a SEO alapelveket.  Ezt azért tudjuk maximálisan megtenni, mert nem használunk sablonokat és a megjelenést (frontend) a webidzájnt teljesen egyedileg készítjük el.  

A kész weboldalainkba beépítjük az egyik legismertebb SEO modult is a fejlesztés alatt, sőt azoknak az ügyfeleinknek akik az üzemeltetést ránk bízzák, ingyen biztosítjuk a SEO prémium csomagunkat is.

Az általunk készített weboldalak így képesek lehetnek a Google első helyeit meghódíatni, csak a megfelelő tartalomra és némi linképítésre van szükség. Ezt már számtalanszor bizonyítottuk, hiszen partnereink, az általunk készített weboldalakkal, sok-sok kulcsszónál foglalják el a Google helyezési lista tetejét.

Mit jelent a tartalom feltöltés, mi a különbség a tartalom feltöltés és a szövegírás között?

Minden weboldalnak tartalomra van szükséges, hiszen alapvetően az a feladata, hogy megjelenítse a tartalmat az interneten. 

A megjelenítendő tartalmat a Weboldal CMS rendszerének adminisztrációs felületén kell feltölteni. 
Azt hívjuk tartalom feltöltésnek, amikor olyan tartalmat tölt fel valaki egy weboldalra, ami előre nagyrészt meg van írva, meg van határozva (képekkel elrendezéssel).

Szövegírásról akkor beszélünk, amikor az adott tartalom ami a weboldalra feltöltésre kerül, nincs előre elkészítve, megírva. 

Hogyan működik a WordPress modul/kiegészítő rendszere, milyen kiegészítők vannak ma egy átlagos Wordpress-ben?

A WordPress azért lehetett ennyire népszerű az idők során, mert minden szempontból könnyű a kezelése. nem csak használni könnyű, hanem viszonylag könnyű fejleszteni. Mindezt még kiegészíti, hogy van egy modul rendszere. 

A WordPress modul - kiegészítő rendszere lehetővé teszi, hogy külön írt programokkal, kiegészítőkkel gyorsan kiegészíthesd, bővíthesd a WordPress funkcióit tudását. 
A témákhoz hasonlóan nagyon nagy számban találsz ingyenes vagy prémium (fizetős) modulokat és kiegészítőket. Ilyen pl. a WooCommerce is ami pár kattintással webáruházzá alakítja a WordPress-t.

Ez a modul rendszer ad lehetőséget ma arra, hogy szinte bármilyen weboldalt elkészítsünk a Wordpress-ből. Amikor új weboldalt szeretnél valamilyen nem általános funkcióval, akkor vagy található hozzá használható kiegészítő, vagy lehet írni saját kiegészítőt.

Mit tartlmaz a WebDizájn (általunk készített) Weboldal készítés induló ára,, milyen dizájnt, modulokat, űrlapot és mit jelent az, "5 oldal (12 szekció)?

A weboldal készítés esetén mi különösen oda figyelünk a minőségre és a részletekre is. Az évek során teljesen saját rendszert állítottunk össze. 

A legfontosabb, hogy weboldal készítés áraink minden esetben tartalmazzák az egyedi webdizájn tervezést és elkészítését, WordPress-re illesztését. A mi weboldalaink dizájnja, megjelenése és front-end funkció minden esetben teljesen egyediek és a megrendelő igényei alapján készülnek el, sablonok és vizuális szerkesztők (pl. Elementor, Divi, Avada...) nélkül. Ez teszi lehetővé, hogy weboldalaink kiemeljék a megrendelőjét a tömegből és így a versenytársak közül is.  

Minden általunk készített weboldalba bele rakjuk az általunk használt és fontosnak talált egyedi fejlesztéseket egy kis WebDizájn kiegészítőként. Ennek keretében az oldal gyorsabb és jobban használható lesz, kap saját belépési oldalt és adminisztrációs felület módosítást is. 

A weboldalaink kapnak számos ingyenes és prémium kiegészítőt is, természetesen mindent jogtisztán és olyan szempontból ingyen, hogy maga az ár tartalmazza a kiegészítőket vagy fejlesztéseket még a prémiumokat is. Nézzük a listát:  1, WebDizájn saját fejlesztések és/vagy modul, 2, Képkezelés optimalizációk, 3, SVG kezelés optimalizáció, 4, Vizuális programozás és szerkesztés prémium kiegészítő, 5, Rendszer fejlesztések, 6, SEO modul - prémium SEO modul, 7 űrlap modul, 8, cookie figyelmeztető modul, 9 jogosultság kezelő biztonsági modul, 10 Szoftveres tűzfal és biztonsági modul 11, felhasználói tevékenységet rögzítő biztonsági modul, 13 Kód optimalizáló modul.

A WebDizájn weboldal készítés induló árában maximum 5 oldal elkészítése van benne + a blog gyűjtő oldal és a blog cikk oldala.  Az 5 oldal alatt olyanokat lehet érteni, hogy "kezdő oldal", "kapcsolat oldal".... Valójában nem oldalban hanem szekcióban mérjük az elkészített dizájn mennyiségét. Az alp ár, nagyjából 12 szekció megtervezését takarja. 

Mit jelent a "12 szekció"? A weboldalak oldalai egymás alá helyezett sávokból, szekciókból állnak össze.. Tapasztalatunk szerint egy átlagos 5 oldalas weboldalhoz (bloggal) 10-12 szekció elkészítésére van szükség.  Ezt a számot nem tartjuk be pontosan, ha esetleg 13 szekcióra lesz szükség a weboldaladnál az még nem fog plusz pénzbe kerülni, ahogy mi sem adunk vissza pénzt ha csak 10-11 szekciót tervezünk.  Ez a 12 szekció,  egy tájékoztató érték ami azt jelzi, hogy ebben az 5 oldalban nem 5 db. korlátlan méretű (hosszú) oldal megtervezése és elkészítése, hanem egy átlagos 5 oldalas weboldal elkészítése és megtervezése van benne és amennyiben lényegesen több sávra, szekcióra azaz dizájn elemre van szükség az többletköltség. 

Tartalom feltöltés van az árban? Tartalom feltöltést az ár nem tartalmaz. A weboldalt úgynevezett minta tartalommal (dummy) készítjük el és adjuk át. Ennek az az oka, hogy ezekkel a mint tartalmakkal lehet jól bemutatni az elkészült dizánt. Ennek ellenére mégis van lehetőséged arra, hogy valamennyi tartalmat már készítéskor is feltöltsünk. Ez úgy lehetséges, hogy a kész tartalmadat ha átadod nekünk akkor a weboldal készítéskor megpróbáljuk a Te tartalmadat használni minta tartalomnak, így megspórolhatsz tartalom feltöltést. Természetesen ha tartalom feltöltésre van szükséged, mert neked nincs rá időd, úgy azt is elvégezzük a kérésed esetén.

Ha bármilyen weboldalra van szükséged, mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot hogy pontosabban tudjunk segítani és árajánlatot adni neked.

Mit tartalmaz a WebDizájn (általnunk készített) webáruház készítés ára, milyen dizájnt, modulokat és mit jelent az, hogy "Általános webáruház funkciók"?

A webáruház készítés induló ára nálunk egy WooCommerce alap webáruházat tartalmaz.. A munka tartalma részben megegyezik a weboldal készítés alapárban lévő információkkal (lásd előző kérdés és válasz feljebb). Fontos, hogy kérhetsz Magento webáruházat is. Árajánlatért és pontos információkért, ingyenes tanácsunkért vedd fel velünk a kapcsolatot. 

Webáruház készítés esetén természetesen ugyan úgy tartalmazza az ár a teljesen egyedi dizájn tervezést és megvalósítást.
Szintén tartalmazza az ár WebDizájn és egyéb akár prémium kiegészítőket. 
Természetesen feltelepítjük és beállítjuk a WooCommerce-t is, így tudásban azt kapod amire egy WooCommerce képes, természetesen teljesen a saját dizájnodba csomagolva.

Dizájn és tartalom kérdésben van minimális eltérés a csomagban. Itt is ugyan annyi kb. 12 szekciót készítünk azonban itt ez nem kb. 5 oldalt takar, hanem a következőket:
- Kezdő oldal (1 nagy banner, 1-2 kis banner, új és népszerű termék slider (csúszka)....)
- Bolt kezdő oldal (Kategóriák és termék tulajdonságok, árak alapján ... szűrhető termék lista)
- Kategória és címke gyűjtő oldal ami hasonló lehet a bolt kezdő oldalhoz, de csak az adott kategóriát és címkét listázza.
- Találati oldal (keresés indítása esetén)
- Termék oldal, ahol a termék jelenik meg.
- Felhasználói belépés/regisztráció és felhasználói fiók kezelés oldal (vásárlóknak)
- Kosár oldal
- Pénztár oldal.
- Kapcsolat oldal, ASZF és Adatkezelés oldal.  (Az adatkezelési tájékoztató és ÁSZF megírását az ár nem tartalmazza de külön megrendelheted).
- 2-3 db. minta kategória és minta termék feltöltése.

Természetesen az ár tartalmazza, hogy a kérsed alapján használatra be is állítjuk a WooCommerce-t.

A webáruház fejlesztés alap díjában, minden ami fontos egy webáruházhoz az benne van, így egy általános webáruház elindításához nincs szükséged plusz kiadásra, ezzel az árral számolhatsz. 

Mennyibe kerül egy weboldal amiben van valamilyen egyedi szolgáltatás, pl. online időpont foglalási rendszer?

Egy weboldal ára mindig változó, minden esetben javasoljuk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot és kérd ingyenes tanácsadásunkat és árajánlatunkat. 

Amennyiben valami egyedi kérésed van nem kell egyből arra gondolni, hogy annak a megvalósítása drága lesz. Ez azért van mert bár lehet Te úgy gondolod a Te kérésed egyedi azonban ez sokszor mégsem így van. Nagyon sok esetben előfordul, hogy a kérésedet vagy a kívánt funkciót egy-egy kész modullal vagy több modul össze kapcsolásával, kis átprogramozásával, módosításával viszonylag gyorsan és nem túl drágán meg lehet valósítani. 

Egy jó minőségű online foglalási rendszert beállítva pl. már 50-100.000 között is megkaphatsz ami egyáltalán nem sok ha azt nézed, hogy ha bérelnéd akkor ez csak pár havi díj lenne. Egy megrendelő űrlapot akár már 10-20.000 Ft.ért is megkaphatsz.... 

Bármilyen igényed merülne fel bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, a tanácsunk nem kerül semmibe!

Nem tudom mire van szükségem vagy egyedi ötletem van, hogyan tovább?

Nem tudod mire is van szükséged? Egyáltalán nem olyan furcsa ez. Az internet és a webfejlesztés nagyon összetett és sokrétű. 

Nekünk 16 év tapasztalatunk van weboldalak tervezésében, fejlesztésében és üzemeltetésében, legyen az kicsi nagy vagy akár közösségi média. Bátran vedd fel velünk a kapcsolatot akármilyen kérdésed is van, mi szinte biztos tudunk neked segíteni. Ráadásul a tanácsadás nálunk ingyenes!

Profi Weboldalt Szeretnék
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
Hívj minket: +36 1 998 80 86 számon vagy küljd üzenetet:
Kapcsolat
starchevron-downcross-circle