Online előfizetés és tartalomkezelő rendszer – Irat.hu

Online előfizetés és tartalomkezelő rendszer

Online előfizetés, tartalomkezelő rendszer és dokumentum készítő és összeállító szoftver egyben az Irat.hu weboldalon

Az Irat.hu egy olyan komplex feladat volt amiben az online előfizető rendszer mellett egy előfizetéseken alapuló tartalom kezelő és egy dokumentum készítő és összeállító szoftver is dolgozik. A munkát teljes egészében mi végeztük és üzemeltetjük most is. A projektet a nullából építettük fel mind grafikai tervezés, mind mint pedig a weboldal készítés részéről.

Itt nem egy egyszerű weboldalról van azonban szó, még ha ránézésre nem is látszik milyen tudás és mennyi funkció és különböző szoftver rendszer dolgozik a háttérben. Még mindig csak beta állapotban van mégis már most nagyon népszerű, naponta több száz dokumentum letöltéssel rendelkezik. Ez egy valóban a siker küszöbén álló új Start Up van szó.

Maga az Online előfizetői rendszer sem egy sima tagsági rendszer. Az Irat.hu-oldal valójában azért különleges mert 4-5 nagyméretű és önmagában is jelentős tudással működő belső modul és azok munkája van tökéletesen összehangolva.

Online előfizetés és tagsági rendszer

Az oldalba beépítésre került egy online előfizetés és tagsági rendszer. A különböző iratok és a dokumentum készítő és kezelő rendszer teljes eléréséhez tagságot, előfizetést lehet vásárolni. Ez nem egy sima előfizetés. Az előfizetési szintekhez jogosultságok párosulnak. Legfontosabb funkciók:

  • Online előfizetési rendszer. Tagsági szintekkel, online fizetési megoldás, felhasználói fiókkal bevétel statisztikákkal.
  • Előfizetői rendszerhez kapcsolt tartalom kezelő rendszer, ami a tagságtól függő hozzáférést biztosít az oldal tartalmához.
  • Letöltés kezelő rendszer, ami szintén a tagsághoz kapcsolódik.
  • Online dokumentum összeállító rendszer. Ami a tagok adatai és preferenciái alapján egyedi dokumentumokat generálnak és tesznek elérhetővé.
  • Tudástár (mini Wiki).
  • Központi dokumentum tár, ahol a felhasználó a saját generált, később pedig az akár feltöltött dokumentumait kezelheti követheti.
  • Különleges összetett kereső, ami csoportosítva és egyedi módon keres és jeleníti meg a keresési találatokat az oldalon.

Irat.hu webdizájn

Az Irat.hu dizájnnál elsődleges szempont volt a lehető legegyszerűbb és legletisztultabb kinézet. Minden az átláthatóságnak és a legkönnyebb kezelhetőségnek lett alárendelve. A dizájn végül nem csak szerintünk hanem a felhasználók szerint is jól sikerült, amit napi több 100 letöltéssel értékelnek.

Nem szoktuk kiemelni a mobil barát verziót mert ez nálunk alapvető. Itt csak azért említem meg mert nagyon jó példája annak, hogyan lehet egy oldalt úgy kialakítani, hogy az mobilon szinte teljesen ugyan úgy nézzen ki. Természetesen az oszlopok nem lehetnek egymás mellett, csak egymás alatt. de minden más teljesen ugyan az mobil és desktop verzióban is.

Szóljon hozzá!